مهندسی برق قدرت-کنترل

 جزوه ریاضیات مهندسی عبداله شیدفر

این کتابو از ادرس urlزیر دانلود کنین.کافی ای urlرو تو دانلود منیجر paste کنین سپس دانلود بزنین.

 http://download.bookgolden.com/5302_491_engineering_mathematics.%5Bwww.bookgolden.com%5D.rar

 

پنج شنبه 16 آبان 1392برچسب:کنترل,سیستم,, :: 22:25 :: نويسنده : علی کمرخانی

 جزوه کامل کنترل 

 جزوه نقشه خوانی کنترل به زبان انگلیسی

 جزوه دست نویس میکرو کنترلر های AVR

خیر و شر هر عمل کز آدمی سر میزند    عاقبت مزدش شبی در پشت در ،در میزند

پنج شنبه 16 آبان 1392برچسب:جزوه میکرو کنترلر AVR, :: 17:18 :: نويسنده : علی کمرخانی

 دانلود جزوه آموزشی ریزپردازنده AVR

 جزوه ماشین های الکتریکی

 

 جزوه درس کنترل اتوماتیک

 

 انواع مقاومت

سه شنبه 23 مهر 1392برچسب:مدار,الکترونیک, :: 10:29 :: نويسنده : علی کمرخانی

 جزوه آزمایشگاه الکترونیک

 



ادامه مطلب ...

 تعمیرو بازیابی اطلاعات هارد دیسک

بازیابی اطلاعات هارد های WD-ADATA-SILLICON POWER-MAXTOR-SEGATE با دستکاه PC3000 روس

رفع عیب سخت افزار ونرم افزار کامپیوتر و لپ تاپ

 

 

ادرس:اسلام اباد غرب-مرکز تجاری ارگ -تعمیرات کامپیوتر گیتس

TEH:08325241266

MOB:09189233370

علی کمرخانی

دو شنبه 7 مرداد 1398برچسب:عکس خوشکل, :: 20:45 :: نويسنده : علی کمرخانی

به ادامه مطلب بروید.



ادامه مطلب ...
دو شنبه 7 مرداد 1398برچسب:تابلو برق, :: 11:15 :: نويسنده : علی کمرخانی

 جهت دانلود به ادامه مطلب بروید.



ادامه مطلب ...
دو شنبه 7 مرداد 1398برچسب:برق,نیروگاه,فراب, :: 10:57 :: نويسنده : علی کمرخانی

 انواع نیروگاهها



ادامه مطلب ...
یک شنبه 6 مرداد 1398برچسب:مهندس مهدی ملک پور,سنگتوده 2,تاجیکستان,نیروگاه,فراب, :: 19:14 :: نويسنده : علی کمرخانی

عکس زیر نمای کاملی از یک توربین کاپلان را نشان می دهد.

این اولین توربین کاپلان ساخت داخل است که در پروژه سد و نیروگاه سنگتوده 2 بر روی رودخانه وخش در کشور تاجیکستان به دست متخصصان ایرانی نصب و راه اندازی شده است. این نیروگاه دارای 2 واحد 110 مگاواتی است .

مجری طرح سد و نیروگاه سنگتوده 2 شرکت سنگاب

شرکت مشاور مهاب قدس صنعت

مدیر برنامه ریزی و کنترل پروژه مهندس مهدی ملک پور

 

 

 

توربین کاپلان

 

نمایی از توربین کاپلان در حال نصب در واحد اول نیروگاه سنگتوده2

برای مشاهده عکس های مربوط به پروژه به ادامه مطلب بروید.



ادامه مطلب ...

 اشنایی با پدیده فرانتی در خطوط انتقال

ادامه مطلب



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 27 تير 1392برچسب:کاویتاسیون, :: 9:28 :: نويسنده : علی کمرخانی

پدیده کاویتاسیون



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:کرونا,مهندسی برق, :: 19:2 :: نويسنده : علی کمرخانی
پدیده کرونا

 

یکی از پدیده هایی که در ارتباط با تجهیزات برقدار از جمله خطوط انتقال فشار قویمطرح می شود، کرونا است. میدان الکتریکی در نزدیکی ماده رسانا می تواند به حدیمتمرکز شود که هوای مجاور خود را یونیزه نماید. این مسئله می تواند منجر به تخلیهجزئی انرژی الکتریکی شود، که به آن کرونا می گویند. عوامل مختلفی ازجمله ولتاز، شکلو قطر رسانا، ناهمواری سطح رسانا، گرد و خاک یا قطرات آب می تواند باعث ایجادگرادیان سطحی هادی شود که در نهایت باعث تشکیل کرونا خواهد شد. در حالتی که فاصلهبین هادی ها کم باشد، کرونا ممکن است باعث جرقه زدن و اتصال کوتاه گردد. بدیهی استکه کرونا سبب اتلاف انرژی الکتریکی و کاهش راندمان الکتریکی خطوط انتقال می گردد. پدیده کرونا همچنین سبب تداخل در امواج رادیویی می شود.

 

تعریف کرونا

 

تخلیه الکتریکی ایجاد شده به علت افزایش چگالی میدان الکتریکی ،کرونا نام دارد. در حالی که این تعریف بسیار کلی است و انواع پدیده کرونا را شاملمی شود.

 

ولتاژ بحرانی

 

گرادیان ولتاژی که سبب شکست الکتریکی در عایق شده و به ازای آن،عایق خاصیت دی الکتریک خود را از دست می دهد، گرادیان ولتاژ بحرانی نامیده می شود. همچنین ولتاژی را که سبب ایجاد این گرادیان بحرانی می شود ولتاژ بحرانی مینامند.

 

ولتاژ مرئی کرونا

 

هرگاه ولتاز خط به ولتاژ بحرانی برسد، یونیزاسیون در هوای مجاورسطح هادی شروع می شود. اما در این حالت پدیده کرونا قابل روئیت نمی باشد. برایمشاهده کرونا، سرعت ذرات الکترون ها در هنگام برخورد با اتم ها و مولکول ها بایدبیشتر باشید یعنی ولتاژ بالاتری نیاز است.

 

ماهیت کرونا

 

 

 

هنگامی که میدان الکتریکی سطح هادی از ولتاژ بحرانی بیشتر شدهباشد، بهمن الکترونی بوجود خواهد آمد که بوجود آورنده تخلیه کرونای قابل روئیت درسطح هادی است. همواره تعداد کمی الکترون آزاد در هوا به علت مواد رادیو اکتیو موجوددر سطح زمین و اشعه کیهانی، وجود دارد. زمانی که هادی در هر نیمه از سیکل ولتاژمتناوب برقدار می شود، الکترون های هوای اطراف سطح آن بوسیله میدان الکترواستاتیکشتاب پیدا می کند. این الکترون ها که دارای بار منفی هستند در نیمه مثبت به طرفهادی شتاب پیدا می کنند و در نیمه منفی از آن دور می شوند. سرعت الکترون آزاد بستگیبه شدت میدان الکتریکی دارد. اگر شدت میدان الکتریکی خیلی زیاد نباشد برخورد بینالکترون و مولکول هوا نظیر O2 و یا N2 نرم خواهد بود به این معنی که الکترون ازمولکول هوا دور شده و به آن انرژی نمی دهد. به عبارت دیگر اگر شدت میدان الکتریکیاز یک مقدار بحرانی معین بیشتر باشد، هر الکترون آزاد در این میدان سرعت کافی بدستمی آورد به طوری که برخوردش با مولکول هوا غیر الاستیک خواهد بود و انرژی کافی بدستمی آورد که به یکی از مدارهای الکترون های دو اتم موجود در هوا برخورد کند. اینپدیده یونیزاسیون نام دارد و مولکولی که این الکترون از دست می دهد تبدیل به یکیون مثبت می شود. الکترون نخستین که بیشتر سرعتش را در برخورد از دست داده والکترونی که مولکول هوا را رانده است هر دو در میدان الکتریکی شتاب می گیرند و هرکدام از آنها در برخورد بعدی توانایی یونیزه کردن یک مولکول هوا را خواهند داشت. بعد از برخورد دوم 4 الکترون به جلو می آیند و به همین ترتیب تعداد الکترون ها بعداز هر برخورد دو برابر می شود. در تمام این مدت الکترون ها به سمت الکترود مثبت میروند و پس از برخوردهای بسیار تعدادشان بطور چشم گیری افزایش می یابد. این مسئلهفرایندی است به وسیله آن بهمن الکترونی ایجاد می شود، هر بهمن با یک الکترون آزادکه در میدان الکترواستاتیک قوی قرار دارد آغاز می شود. شدت میدان الکترواستاتیکاطراف هادی همگن نیست. ماکزیموم شدت آن در سطح هادی و میزان شدت با دور شدن از مرکزهادی کاهش می یابد. بنابراین با افزایش ولتاژ هادی در ابتدا تخلیه الکتریکی فقط درسطح بسیار نزدیک ان رخ می دهد. در نیمه مثبت ولتاژ الکترون ها به سمت هادی حرکت میکنند و هنگامیکه بهمن الکترونی ایجاد شد بطرف سطح هادی شتاب می گیرند. در نیمهمنفی، بهمن الکترونی از سطح هادی به سمت میدان ضعیف تر جاری می شود تا هنگامی کهمیدان آنقدر ضعیف شود که دیگر نتواند الکترون ها را شتاب دهد تا به سرع یونیزاسیونبرسند. یون های مثبت باقی مانده در بهمن الکترونی به طرف الکترود مثبت حرکت میکنند. با این وجود به دلیل جرم زیادشان که 50000 برابر جرم الکترون است بسیار کندحرکت می کنند. با داشتن بار مثبت این یون ها، الکترون جذب کرده و هرگاه یکی از آنهابتواند الکترون جذب نماید دوباره تبدیل به مولکول هوای خنثی می شود. سطح انرژی یکیون خنثی کمتر از یون مثبت مربوطه است و در نتیجه با جذب الکترون مقداری انرژی ازمولکول منتشر می شود. انرژی آزاد شده درست به اندازه انرژی نخستین است که لازم بودبرای جدا کردن الکترون از مولکول استفاده گردد. این انرژی بصورت موج الکترومغناطیسمنتشر می شود و برای مولکول های O2 و N2 در طیف نور مرئی قرار دارد.

 


بهترین زمان برای مشاهده کرونا

 

کرونا در فضای آزاد بعد از یک روز بارانی تا قبل از زمانی که سطوحبرقدار خشک شده باشند قابل مشاهده است. پس از خشک شدن کرونا مشاهده نمی شود. نقاطدر معرض کرونا با رطوبت خود را بهتر نشان می دهند. باد می تواند فعالیتکرونا راکاهش دهد. کرونا می تواند در اثر قندیل هم ایجاد شود. موتورهای الکتریکی، ژنراتورهاو تابلو های داخلی می توانند کرونای شدید تری ار وسایل خارجی پست ها ایجاد نمایند. تشکیل هوای یونیزه در فضای بسته و عدم حرکت هوا پدیده کرونا را تسریع می کند وولتاژهایی را ایجاد می کند که در ان کرونا رخ دهد موتورها و ژنراتور ها می توانندبا توجه به وجود فن های خنک کننده شان هوایی با فشار های گوناگون ایجاد کنند.

 

آشکار شدن کرونا

 

صدای هیس مانند قابل شنیدن، ازن، اسید نیتریک (در صورت وجود رطوبتدر هوا ) که بصورت گرد کدر سفید جمع می شود و نور (قوی ترین تشعشع در محدوده ماوراءبنفش و ضعیف ترین ان در ناحیه نور مرئی و مادون قرمز که می تواند با چشم غیر مسلحنیز در تاریکی با دوربین های ماوراء بنفش دیده شود) از نشانه های کرونای الکتریکیمی باشند. تخلیه بار ناشی از بهمن الکترونی در آزمایشگاه، به سه طریق مختلف مشاهدهمی شود. بهترین راه تشخیص کرونای مرئی است که به صورت نور بنفش از نواحی با ولتاژاضافی ساطع می شود.

 

دومین راه شناسایی کرونای صدادار است که در حالی که شبکه موردمطالعه در ولتاژی بالاتر از آستانه کرونا باشد صدایی به صورت هیس هیس قابل شنیدناست. امواج صوتی تولید شده به وسیله اغتشاشات موجود در هوای مجاور محل تخلیه بار،به وسیله حرکت یون های مثبت به وجود می آیند.

 

سومین و مهمترین راه مشاهده از نظر ظرکت برق اثرات الکتریکی استکه منجر به اختلال رادیویی می شود. حرکت الکترون ها (بهمن الکترونی) سبب ایجادجریان الکتریکی و در نتیجه به وجود آمدن میدان مغناطیسی و الکترواستاتیکی درمجاورت ان می شود. شکل گیری سریع و انی بودن این میدان ها ولتاز فرکانس بالایی درنزدیک آنتن رادیویی القا می کند و منجر به اختلال رادیویی می شود.

 

انواع کرونا

 

سه نوع مختلف از کرونا وجود دارد که در نمونه تست EHV درآزمایشگاه مشخص می شود: تخلیه پر مانند، تخلیه قلم مویی و تخلیه تابشی.

تخلیه پرمانند، دیدنی ترین آنهاست و علت نامگذاری هم این است که به شکل پر تخلیه می شود. زمانیکه در تاریکی مشاهده شود دارای تنه متمرکزی حول هادی است که قطر این هالهنورانی بنفش رنگ از چند اینچ در ولتازهای پایین تر تا یک فوت و بیشتر در ولتازهایبالا تغییر می کند. بروز آثار صوتی این نوع به صورت هیس هیس بوده و به راحتی توسطیک ناظر با تجربه تشخیص داده می شود. در تخلیه قلم مویی پرچمی از نور به صورت شعاعیاز سطح هادی خارج می شود. طول این تخلیه ها از کمتر از یک اینچ در ولتاژ های پایینتا 1 تا 2 اینچ در ولتاژهای بالا تغییر می کند. صدای همراه با ان صدایی در پسزمینه مانند صدای سوختن است. تخلیه تابشی نور ضعیفی دارد که به نظر می رسد سطح هادیرا در بر گرفته است ولی مانند نوع قلم مویی برجسته نیست. همچنین ممکن است در نواحیبحرانی سطح عایق ها در زمان بالا بودن رطوبت رخ دهد. معمولا صدایی با این نوع تخلیههمراه نیست

 برنامه نویسی پاسکال



ادامه مطلب ...

 جزوه فیزیک الکتریسیته و مغناطیس



ادامه مطلب ...
جمعه 21 تير 1398برچسب:, :: 15:17 :: نويسنده : علی کمرخانی

 جزوه انتگرال و روش های انتگرال گیری



ادامه مطلب ...
جمعه 21 تير 1398برچسب:, :: 15:6 :: نويسنده : علی کمرخانی

 طبقه‌بندی الكترود (Electrode Classification)


طیف و انواع مختلفی از الكترودهای جوشكاری در صنعت تولید می‌شود و تحت عنوان‌های مختلف به بازار عرضه می‌شود. انجمن جوشكاری آمریكا (American Welding Society) به كمك یك سری اعداد الكترودها را طبقه‌بندی می‌كند كه مختصر شرح این طبقه‌بندی بصورت زیر می‌باشد
11ـ حرف E قبل از یك عدد چهار یا پنج رقمی EXXXXX منظور الكترود می‌باشد كه در روش جوشكاری با قوس الكتریكی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چنانچه جوشكاری با روش گازانجام گیرد از كلمه E استفاده نمی‌شود بلكه بجای آن از كلمه RG استفاده می‌شود.
22ـ دو یا سه رقم عدد چهار یا پنج رقمی بعد از حرف E مشخص كننده استحكام كششی جوش می‌باشد. مثلاً Elooxx, E60xx كه منظور 60k.s.i یا 60000P.S.i و 100k.s.i یا 100,000منظور استحكام كششی جوش است كه ممكن است بر حسب Welded As یا تنش زدائی شده (Stress Relieved) بیان گردیده باشد كه این موضوع توسط دستورالعمل سازنده مشخص می‌گردد.
ـ دومین عدد از سمت راست مشخص كننده موقعیت جوشكاری می‌باشد كه الكترود برای آن حالت طراحی شده است. بطور مثال الكترود با این كد EXX1X برای تمامی موقعیت‌های جوشكاری مورد استفاده می‌باشد:

جدول 5ـ رقم سوم یا چهارم در طبقه‌بندی الكترودها (EXXXX) Welding Rod Used for Gas Welding p.s.i 33

EXX1X
كاربری الكترود در همه موقعیت‌ها می‌باشد. All Position
منظور از 1
EXX2X
كاربری الكترود فقط برای Flat & Horizontal می‌باشد.
منظور از 2
EXX3X
كاربری الكترود فقط برای حالت Flat می‌باشد.
منظور از 3
EXX4X
كاربری الكترود در همه موقعیت‌ها و V- down
منظور از 4

44ـ دو عدد آخر سمت راست مشخص‌كننده چندین عامل نظیر نوع منبع قدرت مورد استفاده (AC-DCSP-DCRP) همچنین نوع پوشش الكترود كه آیا مثلاً در پوشش پودر آهن وجود دارد یا نه و یا اینكه مشخص كننده الكترود كم هیدروژن است و یا هر دو.
به منظور بكارگیری الكترود دو عدد سمت راست (آخر) بایستی تواماً با یكدیگر مورد توجه قرار گیرند تا به كمك آنها بتوان تركیب پوشش وكاربرد صحیح الكترود را تشخیص داد.
به طور مثال:
EXX10 High cellulose, Sodium

EXX11 High cellulose, Potassium

EXX12 High Titania or Rutile, Sodium

EXX13 High Titania or Rutile, Potaxxium

EXX14 Iron Powder, Titania

EXX15 Low Hydrogen Sodium

EXX16 Low Hydrogen Potasium

EXX18 Iron Powder, Low Hydrogen

EXX20 High Iron Oxide

EXX24 Iron Powder, Titania

EXX27 Iron Powder, Iron Oxide

EXX28 Iron Powder, Low Hydrogen

در این راستا جداولی وجود دارد كه موقعیت (Position) و كاربرد (Application) و قطبیت (Polarity) را برای انواع الكترودها مشخص می‌نماید.



نوع جریان
موقعیت جوشكاری
نوع پوشش
كلاسAWS
DCRP
ALL
سلولز بالا، سدیم
E6010
DCPR, AC
ALL
سلولز بالا، پتاسیم
E6011
DCSP, AC
ALL
رتیل بالا، سدیم
E6012
DCSP,DCRP,AC
ALL
رتیل بالا، پتاسیم
E6013
DCSP, AC
F,H
اكسید آهن بالا
E6020
DCSP,DCRP,AC
F,H
اكسید آهن بالا
E6022
DCSP, AC
F,H
اكسید آهن و پودر آهن
E6027
DCSP,DCRP,AC
ALL
پودر آهن، رتیل
E7014
DCRP
ALL
هیدروژن پائین، سدیم
E7015
DCRP, AC
ALL
هیدروژن پائین، پتاسیم
E7016
DCRP, AC
ALL
هیدروژن پائین، پتاسیم، پودر آهن
E7018
DCSP,DCRP,AC
F,H
پودر آهن، رتیل
E7024
DCSP, AC
F,H
اكسید آهن و پودر آهن
E7027
DCRP, AC
F,H
هیدروژن پائین، پتاسیم، پودرآهن
E7028
DCRP, AC
F, H, V(Down-hill), OH
هیدروژن پائین، پتاسیم، پودر آهن
E7048

جوشكاری در حالات OH, V با الكترودهای نازكتر از 4.8mm و برای الكترودهای گروه E7015،،و E7018 با الكترودهای نازكتر از 4.0mm امكانپذیر است. الكترودهای گروه برای جوشهای تك پاسه بكار می روند.
برای الكترودهای با استحكام كششی مساوی یا بالاتر از 70,000 psi بعد از چهار یا پنج x آورده شده، بعضی از كدها خط تیره و حرف و عددی نیز بدنبال دارد كه x انتهایی نشان دهنده تركیب شیمیائی فلز جوش (Weld Metal ) می باشد.
بطور مثال:
E7016 E7014 E6022 E70XX-X

E80XX-X

E100XX-X

E110XX-X

E120XX-X

E8010-A1 ½%MO
E8010-B1 ½%Cr-1/2% Mo

E9010-B2 1 ¼% Cr-1/2% Mo
E9010-B3 2 ¼% Cr-1% Mo

E10010-C1 2 ½% Ni
E11015-C2 3 ¼% Ni

E12015-C3 1 % Ni, 0.35 Mo, 0.15 % Cr
E12015D1&D2 0.25-0.45% Mo, 1.25-2.00% Mn
E12015-G 0.5% Min Ni, 0.3%Min Cr 0.2% Min Mo
0.1%MiN V

در حقیقت شماره الكترود توام با حرفی در پشت آن و به دنبال آن عددی گویای الكترودهای فولادی كم آلیاژ می باشد.
مشخص كننده فولاد كربنی مولیبدن دار است.
مشخص كننده فولاد محتوی Cr,Mo.
C مشخص كننده فولاد محتوی Ni.
D مشخص كننده فولاد محتوی Mn , Mo.
G برای سایر الكترودها و عناصر آلیاژی كم (Low Alloy Steel) می باشد.
مثال الكترود E8016-B2
1ـ E مشخص كننده الكترود
ـ 80 مشخص كننده حداقل استحكام كششی 80,000 Psi
3ـ 6 مشخص كننده الكترود كم هیدروژن، با پوشش پتاسیم
ـ عدد 1 بكارگیری الكترود در همه موقعیتها با جریان AC و DCRP
5ـ پسوند B2 مشخص كننده این است كه فلز جوش (الكترود) از نوع فولاد كم آلیاژی محتوی Cr و با درصد ¼ Cr و ½ Mo می باشد B 2 4 Mo A
 
جمعه 21 تير 1398برچسب:, :: 14:51 :: نويسنده : علی کمرخانی

 کاربرد الکترود E6010

برای جوشکاری لوله های خطوط گاز که ضخامت لوله ها در ان کمتر است استفاده میشود.استحکام کششی این الکترود 60000 پوند است قابل استفاده در تمام حالات جوشکاری و دارای پو شش سلولوزی میباشد.با استفاده از رکتیفایر در حالتDCRP نفوذ بهتری میدهد.

جمعه 21 تير 1398برچسب:, :: 14:34 :: نويسنده : علی کمرخانی

 الکترود با کیفیت بالا و مقاوم به ترک مورد استفاده در ماشین سازی و دیگ سازی صنایع فولادی و همچنین جهت جوشکاری فلزات با کربن  گوگرد و فسفر بالا مناسب می باشد که فلز جوش را تصفیه می نماید .

 

موارد مصرف :فولادهای عمومی - ورق های دیگ سازی - فولاد های لوله سازی - فولادهای دانه ریز ساختمانی - فولادهای کشتی سازی - فولاد های ریخته گری

 پر مصرفترین الکترود کم هیدروژن است.برای جوشکاران غیر ماهر مناسب نیست زیرا با قوس کوتاه کار میکند .پاشش کم قوس آرام نفوذ کم و سرعت جوش بالا از دیگر خواص این الکترود است.

استحکام کششی ان 70000 پوند نیرو در اینچ مربع است.قابل استفاده در تمام حالات جوشکاری است ودارای پوشش قلیایی است.

یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 19:37 :: نويسنده : علی کمرخانی
از این الکترود برای جوشکاری اهن ST57,ST37 وفولاد های کم کربن استفاده میشود.استحکام کششی این الکترود60000 پوند نیرو در اینچ مربع است.دارای روکش روتیلی میباشد.وقابل استفاده در تمام پوزیشن ها(FLAT,VERTICAL, HORIZONTAL,OVERHEAD) میباشد.نام رایج این الکترود ،الکترود خشک است.
چهار شنبه 12 تير 1398برچسب:نقشه خوانی کنترل, :: 13:12 :: نويسنده : علی کمرخانی
چهار شنبه 12 تير 1398برچسب:مدار منطقی, :: 12:30 :: نويسنده : علی کمرخانی
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
پيوندها


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 57
بازدید دیروز : 99
بازدید هفته : 156
بازدید ماه : 194
بازدید کل : 58879
تعداد مطالب : 26
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1